Jansen Automotive

Andere merken

Wij leveren naast ESGI verschillende andere merken autogassystemen en onderdelen. 

Eén van deze systemen is het door ons zelf ontwikkelde MGI systeem.  

MGI

MGI is het eigen ontwikkeld sequentieel autogas-injectie systeem, toepasbaar op vrijwel elk automerk met benzine-injectie. Het systeem heeft een Europese goedkeuring; het is hiervoor door RDW en TÜV instanties getest en goedgekeurd. Het is toepasbaar op elk type motor, van 4 tot 12 cilinder, met of zonder turbo.

De werking

Een auto met een MGI autogas systeem start altijd automatisch op benzine. Wanneer een bepaalde motortemperatuur bereikt is wordt er automatisch overgeschakeld op autogas. Bij een warme motor schakelt het systeem binnen enkele seconden om. De lampjes van de keuzeschakelaar gaan branden zodra er op gas is overgeschakeld. Met deze lampjes wordt ook aangegeven hoeveel gas er nog in de tank zit.

Voor het aansturen van de gas injectoren worden de gegevens van de originele benzine computer gebruikt. Deze gegevens worden door de gas computer vertaald zodat voor elke cilinder de juiste hoeveelheid gas wordt geïnjecteerd. Hierdoor blijft het benzine systeem volledig funktioneren en zullen er geen storingen optreden in het benzine motormanagement.